.
قهوه
قهوه یک نوشیدنی است که از عصاره
گیاه قهوه بدست میآید.
عصاره گیاه قهوه،
که ما آن را با نام «قهوه» میشناسیم
انواع قهوه
مرغوبترین قهوه که طعم و بویی منحصربهفرد دارد از بوتهای به نام عربیکا به دست میآید که قدیمیترین گونه قهوه است . حدود ۷۵ ٪ از کل قهوهای که در جهان کشت میشود عربیکا است. قدیمیترین گونه قهوهٔ عربیکا، جاوه است.
گونه دیگری از قهوه روبوستا[و ۱۸] نام دارد. میزان کافئین روبوستا دو برابر عربیکا است، اگرچه بو و طعم آن در رده پایینتری قرار دارد و ارزانتر است. روبوستا حدود ۲۵ ٪ از کشت قهوه جهان را تشکیل میدهد. گونه مرغوب آن هم برای تهیه اسپرسو به کار میرود. گونه دیگری از قهوه که در آفریقای غربی میروید لیبریکا نام دارد که درصد بسیار اندکی از دانههای قهوه از این گونه هستند.
روشهای سِرو قهوه
قهوهٔ ساده
دانهٔ قهوهٔ آسیاب شده به همراه آب با روشهای مختلف نظیر دم کردن،
روش چکهای یا به صورت سرد (مثلاً خیساندن)
قهوهٔ اسپرسو
دانهٔ قهوهٔ آسیاب شده با غلظت بالا در آب جوش که با فشار بالا از دانهها میگذرد
قهوهٔ فوری
پودر قهوهٔ فوری به همراه آب (پودر قهوهٔ فوری در کارخانهها و با واکنشهای شیمیایی تهیه میشود)